Deel deze pagina

Dialoog over kwaliteit in de wijk – opbrengsten tot nu toe

Het wijkgericht werken is volop in ontwikkeling. Hoe geef je dit zo vorm dat het daadwerkelijk verschil maakt in de levens van het kind en de ouders? Wat past wel en wat past niet in de wijk en zijn daar grenzen aan? Hier zijn verschillende opvattingen over.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft daarom meerdere gesprekken gevoerd met verschillende partners op het gebied van zorg voor jeugd in het voorjaar van 2019. Partners waaronder kennisinstituten, brancheverenigingen, wijkteams, cli├źntenorganisaties, TSD, jeugdhulpaanbieders, kernteam NDSD, afvaardiging J42, beroepsorganisaties en de Kinderombudsman. De gesprekken zijn gevoerd op basis van het dialoogstuk Wijkgericht werken met oog op jeugd. Deze publicatie bevat een reflectie van het proces en de inhoud van de dialoog, en de opgedane inzichten.  

De publicatie is bedoeld om het gesprek over wijkgericht werken verder te voeren. Ga het gesprek aan met uw partners of met Herma Ooms, senior adviseur Nederlands Jeugdinstituut, e-mail: h.ooms@nji.nl

Bekijk de publicatie