Deel deze pagina

Lunchsessie: Het Vierluik – een praktische tool om eenvoudig informatie te ordenen

18 juni 2024 van 12.00 – 12.30 uur (Digitaal)

De toolbox Wijkteams werken met jeugd is een samenwerking van het Nederlands JeugdinstituutMovisieKenniscentrum Kinder- en JeugdpsychiatrieLandelijk Kenniscentrum LVB, de advies- en onderzoeksbureaus VanMontfoort en PI Research externe link. Deze toolbox geeft een overzicht van praktische hulpmiddelen voor wijkteammedewerkers. De tools helpen bij het ondersteunen van kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders. Hoe herken je bijvoorbeeld of bepaalde problemen spelen? En hoe ga je daarover in gesprek? De tools zijn gratis te downloaden en te gebruiken. In een reeks van 6 bijeenkomsten worden 6 tools uit de toolbox uitgelicht.

Tool 3: ‘Het Vierluik’

In deze bijeenkomst verzorgt VanMontfoort een lunchsessie over de tool: Het Vierluik, dit valt onder de tegel Veilig opgroeien. Het Vierluik is een verdieping op venster 2 van het Viervenstermodel. Het helpt huishoudens, netwerken en sociaal werkers niet alleen om op een eenvoudige wijze ordening aan te brengen van de zorgpunten, belemmeringen, kansen en beschermpunten, maar het zet aan ook aan tot acties die nodig zijn om verbetering te realiseren en terugval te voorkomen.

Na afloop van uitleg over deze tool is er voldoende ruimte voor Vraag & Antwoord. Ben je op zoek naar ervaringen van anderen? Heb jij vragen over deze tool? Ben je benieuwd hoe anderen deze tool gebruiken? Stel ze tijdens de lunchsessie!

Voor wie?

Deze lunchsessie is voor wijkteammedewerkers.

Eerdere besproken tools

Deze lunchsessie is onderdeel van een reeks van 6 lunchsessies over 6 verschillende tools uit de toolbox Wijkteams werken met jeugd. De vorige lunchsessies gingen over:

1️⃣   De eerste lunchsessie van 23 januari 2024 werd verzorgd door Slachtofferhulp Nederland, over de tool De Signalenwijzer. Meer hierover weten? Klik hier voor meer informatie.

2️⃣   De tweede lunchsessie van 11 april 2024 werd verzorgd door Movisie en ging over Aandacht voor betekenisvol contact. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie.